Saturday, 7 February 2015

ZERO JUARA MLM 2014

Hola ! Hai .. Helloooo ! Anyeongghaseyooo .. Arigato usaimas .. ^_^ Kamsahamneda ! Saranghae .. Kihkihkih >,<

* Amboii... punya main ceria aku hari ni ye.. muahahhahaa.. hari ni je ke ? Ops ! Pembetulan ! Aku setiap hari pun ceria Okeh ! muehehe..


Ok ok ok .. Straight to the point.. hehehew ..
Actually I'm really HAPPY now ... aku  Happy + excited + terharu + bangga = semua nya lah ^_^ hahhaa... Of course lah waa happy gila sekarang ni.. Sebab apa ? hmmp..  sebab..... 'ZERO' a.k.a my favret team in Maharaja Lawak Mega 2014 telah pun dinobatkan menjadi JUARA MLM pada tahun ini.... yahuuu ! nampak tak disitu ?



( Jeng Jeng Jeng... Haa ni lah dia Kumpulan ZERO )
PANTANG MUNDUR KECUALI OPERASI



Haa... Siapa sangka peserta dari Hotseat ni boleh jadi Juara ?
ni lah yang dinamakan ' Rezeki ' .. Syukur alhamdullillah.. tahun ni rezeki dorang menang... hehehe.. ya loo.. biasanya orang semenanjung ja yang selalu menang kan kan... tapi tahun ni.. Kemenangan berpihak kepada Sabah .. ^_^ muahahaha.. Bangga weh !
# Proud to be Sabahan  >.<  hihihi..


Apa2x pun.. Zero ni actually memang berbakat .. dari awal dorang tampil pun aku dah nampak dorang ni memang ada potensi untuk menang ;) hehe.. that's why aku Fans gila dengan dorang ni.. Sejak dari 'Raja Lawak Musim ke-6' lagi .. But , dulu dorang tak da lah menyerlah sangat... Sebab time tu 'SHIRO' lebih menyerlah kut.. huhuh.. ya lah kan ! kalau tak , takkan lah ZERO naib juara je .


But But But , di samping kegembiraan ini... ada juga yang tak puas hati dengan Kejayaan ZERO .. hmmp.. Biasa lah kan... MANUSIA... Dimana2x memang ada perasaan 'CEMBURU' dan 'TAK PUAS HATI' tu... aihh.. Lumrah weh.. mau cakap apa... yang penting.... kita tau yang ZERO tu memang LAYAK menang sebab Bakat..... bukan menang sebab KESIHAN ! NO ! Betulkan STATEMENT tu ye ... !!


ok sambung... hehe sorry2x emosi pulak aku pagi2x ni.. haha



Orait.. now , mau share sikit biodata ahli kumpulan 'ZERO' ni..



BIODATA KUMPULAN ZERO MAHARAJA LAWAK MEGA 2014 (MLM 2014)
Peserta pertama: SYAIFUL
Nama Sebenar : Mohd Syaiful Bin Doli Sharif
Asal :Kudat, Sabah
Umur :27 tahun
Bakat selain melawak : Menyanyi, berlakon, aksi, bermain alat muzik
Kerjaya :Buruh kasar, nelayan

Peserta kedua: SHARIF
Nama Sebenar : Sharif Kadir Bin Doli Sharif
Asal :Kudat, Sabah
Umur :25 tahun
Bakat selain melawak : Menyanyi, berlakon, aksi, bermain alat muzik
Kerjaya :Buruh kasar, nelayan
* Syaiful diberitakan akan menamatkan zaman bujangnya selepas tamat Maharaja Lawak Mega 2014 (MLM 2014) dan akan berkahwin dengan gadis pilihan hatinya pada pertengahan bulan Februari 2015. 

Peserta ke-3: ATU
Nama Sebenar : Sharid Kunal Bin Doli Sharif
Asal :Kudat, Sabah
Umur :23 tahun
Bakat selain melawak : Menyanyi, berlakon, aksi, bermain alat muzik
Kerjaya :Buruh kasar, nelayan


11 FAKTA KUMPULAN ZERO YANG MUNGKIN ANDA TIDAK TAHU :-
1. Mereka sudah ketiadaan bapa dan tanggungjawab ketua keluarga , dipikul oleh 3 adik beradik ini.
2. Pekerjaan mereka bertiga sebelum bergelar pelawak ialah nelayan dan buruh kasar.
3. Arwah bapa mereka cacat penglihatan namun dapat membesarkan mereka - perkara ini sekaligus membakar semangat mereka untuk mengubah nasib keluarga.
4. Syaiful berhenti belajar ketika Tingkatan Satu sahaja bagi membantu menyara kehidupan keluarga.
5. Ketiga beradik ini mahir dalam ilmu mempertahankan diri iaitu Silat Gerak Kilat sejak kecil - diajar oleh arwah bapa mereka.
6. Daripada silat itu juga , mereka handal melakukan aksi akrobatik.
7. Mereka mengakui bergaduh ketika mengeluarkan idea untuk dipersembahkan di pentas MLM demi mendapatkan idea yang terbaik.
8. Syaiful , Kadir dan Kunal berasal daripada suku kaum Bajau Simunul.
9. Nama kumpulan Zero itu dicerminkan melalui kehidupan mereka yang disifatkan serba kosong.
10. Syaiful yang terkenal dengan nama gelaran Melati akan menamatkan zaman bujangnya pada pertengahan Februari ini.
11. Mereka mahu gunakan wang kemenangan untuk membawa orang tua menjejakkan kaki ke tanah suci Mekah.



Sedih weh ! T^T
hmmp,.. apa lagi bila tengok persembahan kedua dorang semalam... really touching ok... Fazura & Taufiq Batisah pun sedih je semalam... persembahan yang penuh penghayatan.. dan penuh moral.. I love it ! Its really nice dear... Good Job and congrats ^_^ Hope lepas ni kamu akan lebih berjaya lagi.. amin... hehehe.. *Emosi gila aku der*


kihkihkih.. I think thats all..
Kejayaan ZERO secara automatik membuatkan warga Sabah semua bangga dengan ZERO ! hehehe... ZERO MY HERO ! Chayoooooo.. Pantang mundur kecuali Operasi ! ^_^



Before chau , Jom Throwback jap..


Hahaha.. ni memang lawak time ni !

Hey biawak baik .. Hey biawak baik... Muahahhaa.. Terbaik !

KRU SABAH ! kihkihkih.. >.<



















Friday, 30 January 2015

Oh My Lesen L


Assalamualaikum. Hai , anyeoonghaseyooo.. Good morning guys. hehehe.. kita bertemu kembali hari ini ye ;) kihkihkih.. hari ni , tetiba pula mood rajin mau update blog datang menguasai diri ku ini ^_^ hahahha.. apakah ?


Okok.. Tajuk entry aku kali ni is about My Lesen L .. HAHAHA .. apa apa apa ? Lesen L ??? muahahahha...  Lesen apa tu ? ==" Lesen Lembab ? ;p wkwkwkkww... hmmpp... Tak payah nak happy sangat lah ==' ... hehehe... But but but , walaupun baru lesen L ,, tapi aku tetap excited ok ! Happy much much much ;p .. hehehhe.. Ok lah bah tu kan.. daripada takdooo .. ==" kihkihkih


Now ,  KPP1 & KPP2 already done.. So , tinggal KPP3 lagi ... =='
Lepas dah habis KPP3 ( 10 jam ) , then ada ujian JPJ lagi lah kan kan ? Omaigad Omaigad !!! ni yang nda siok ni ==" .. aihhhh takut derr ! kalau aku gagal , abis lah... confirm my lovely dad tuh membebel dari pagi sampai ke malam , pastu sambung lagi esok , dari malam sampai ke pagi... Muahhahahahahhaa ;p LOL.. sandi ehh pemikiran ku ani ;p kihkihkih




                 
                                          Tadaaaaaaaa.... This is my lesen L >,< kihkihkih..




                             

Haa.. ni pula jumlah pembayaran untuk buat lesen ni... hehehe.. now , aku KPP3 , so maknanya , aku sekarang ni berada at the centre lah kan... hahhaha :p jauh lagi perjalanan ku untuk dapatkan lesen P ani.. huhuhh... saboo je lah T^T



Orait done.. now , aku mau share pula pasal ujian berkomputer aku... JengJengJeng.. ^_^



                             

 *46/50 je markah aku.. hahhaha... walaupun nda tinggi mana pun markah aku tu.. tapi yang penting waa lulus ^_^ kihkihkih.. alhamdullillah ;)


# To abang jul.. muahahhahaa... jan marah ye... aku main2x ja bh tu,... wkwkkww... markah aku actually bukan 49/50 ok tapi 46 je.. sama macam c Kuyam a.k.a my meow endut kuu... hahhahaha :p tinggi lagi markah kau.. 48 ==' huhuh..



Okok... iklan je tuh... abaikan.. 



Orait sambung..

Now , i want to share a few my pictures with IqahNuna... kihkihkih, Gambar selfie yang sempat di ambil time aku dan Iqah ambil ujian komputer hari tuh... muahahhaa :p kira throwback lah bah tu .. ^_^  macam nda biasa kan.. ;p



                                  


                         


                         


                                              


                                


                                 


                                  


             

Apabila kami mula berselfie... Macam ni lah jadinyaa ^_^ haa... nampak tak disitu ? hahaha... Sebab Selfie itu penting... :p 



Ok alang2x dah terpost gambar aku with Iqah ni... eherm.. So , aku mau cer sikit lah ye pasal dia.. hehehhee... Ni nama dia Iqah atau pun boleh panggil dia Nuna... :) Dia ni cantik , lemah lembut dan baik... Kalau orang yang nda kenal dia ni , mungkin dia ni dah kena cakap sombong... muahahhaha... actually , Its not true at all ... Dia bukan sombong ok.. But pendiam sikit... hehehe.. ^_^ Tapi kalau sudah kenal dengan dia , pearghh.. peramah gilaaa .. Best sebab dapat kenal dengan budak ni..


Dia ni satu umur dengan aku.... Budak Lepasan SPM juga loh.. Budak Majakir dulu.. >,<  hahahhaa... kalau kamu mau tau , dulu..... waktu first time aku jumpa dia... You guess what ? I call her ' Kakak ' ok... hahhahahaha... punyaaa lah..... padahal satu umur ==" ... well... mana aku tauu ... hehehehe.. bikin malu sedja ohhh.... But , Forget it.. =="  hihihi.. aku kenal dia ni pun... waktu bengkel KPP1 hari tuh,..hahhaa... tapi nampak macam rapat kan ? nampak macam dah lama kenal... wkwkwk.. padahal... baru2x ja kami kenal... ^_^ heheh okok thats all about her...

* Sorry2x.. keluar tajuk sebentar



                        


                        



                        


           

                    * My New Shoes.. kihkihkih >,< untuk kelas memandu :p



                     



Haha.. Orait .. Thats all for today.. hehehe
Thanks for reading.. Kamsahamneda ... kihkihkih ..Good Bye .. ^_^ See u later..

















Thursday, 29 January 2015

My Bestie ( Part 2 )


Hai Assalamualaikum , Selamat pagi kawan-kawan , Selamat pagi My Sweetheart , Selamat pagi Mama , Selamat pagi papa , Selamat pagi Datuk , Selamat pagi Nenek  , Selamat pagi Semua .. kihkihkih >,< saje je tuh ..


HAHA .. Orait , kita bertemu kembali ye ^_^ kemarin aku dah share pasal 2 orang Bestie aku yang memang meletop , kan kan kan ? Still remember right ? muahahhaa... okok , today aku mau share pasal sorang lagi bestie aku nih... namanya ' Mummy Always Narke ' ... hahhahaa


Dengan baik hatinya aku memperkenalkan ..... Jengjengjeng


                         

Tarraaaaaaa ! Cantik right ? kihkihkih... ni lah dy ' Mummy Always Narke ' .. hahhaha .. Dy ni memang cantik killer ... cantik comel semua dy ada... hahahhaa package gituh loh... Nda heran lah kalau dia ni banyak peminat... Muahahhaa... Untunglah siapa dapat ;p


Actually , fullname dia Siti Nurain .. hehhehe ... kalau d skolah dia kena panggil ' Kuti ' ..  tapi kalau aku , fafaz & kilah panggil dia ' Mummy ' .. hahahahha.. sebab ? sebab kami satu family... wkwkkwkw apakah ? nemicing ehh ==" Ok fine abaikan!


Dia ni muda dari aku... Muda setahun je... Junior gituh .. tapi kami rapat sangat sangat sangat... muahhahaa... tahun ni dia SPM .. Busy betul dia sekarang ni.. Busy Study.. haha.. Good! awal2x tahun pun dah struggle budak ni.. hehe perah otak lah dia tahun ni... hahahha... nasib baik turn aku dah lepas.. pa2x pun , Gudluck! Semoga berjaya dengan cemerlang nanti... ^_^ amin


Hmmp , actually , dia ni cousin kepada Fafaz .. dorang punya rumah bersebelahan je.. kihkihkih.. tapi yang lucunya kalau di skola , yang lebih rapat sama dia ni aku , bukan Fafaz ... Thats why kadang-kadang kena pikir , aku ni yang cousin dengan dia.. padahal Fafaz okeh not me ==" .. hahhahaa..



Biodata ringkas pasal c Mummy
 :

*  Nama : Siti Nurain
*  Nickname : Ain , Kuti , Mummy
*  Umur : 17 tahun
*  T.Tinggal : Kg. Langkawit
*  Favret colour : Putih
*  Status : Single maybe
*  Artis kegemaran : Korea
*  Tahap kegilaan ( kili2x ) : 200%
*  Tahap sporting : 120%



Haha.. okok , kalau kamu mau tau , antara ketiga-tiga bestie aku nih , ni lah dia bestie aku yang paling ceria , happy go lucky , suka ketawa , banyak cakap & bising... muahhahaha... sama macam aku.. perangai kami ni sama.. dan sekepala! haha.. thats why , kalau kami jumpa ja , confom suasana akan jadi meriah .. apa inda , kalau sudah dua-dua pun banyak cakap... kihkihkih... pa2x pun , dia ni best ! kawan dengan dia ni memang best ... lebih2x lagi kalau mau share story sama dia.. Palinggggggg lah siok.. hahhahaa sebab dia ni Good Listener.. Kalau aku share apa2x sama dia , dia lah yang paling feeling tuh.. :p gagagaga.. 



Berminat ? kihkihkih >,< kalau mau berkenalan dengan budak ni.. add lah dia at Facebook .. hehehe... nama FB dia (  Ctie NurAyieen  ) .. haa tunggu apa lagi.. pegi lah add ! hahaha..



Hmmp... cakap2x pasal dia ni... tetiba timbul satu perasaan yang sayu... iaitu rindu.. huhh... seriously , i miss her sooo much much much ... T^T huhuhh..  rindu kan stay sama dia.. T^T lama sudah aku nda jumpa ni budak tau... beberapa bulan sudah....hmmp bila lah aku dapat jumpa sama c cantik jelita ini ah ? haha... asyik busy je dia.. huhuhh... maklumlah ... Taken By SPM kan... paham2x lah.. hmmp tapi nda apa lah... nanti2x dapat juga tuh aku jumpa ... hehehhe




Okok i think , thats all about her.. hehehe
Simple je entry aku ari ni... kihkihkih.. pa2x pun , thanks for reading.. Kamsahamneda Saranghae.. hehe.. Jumpa di entry akan datang ye ;) Bai
















Wednesday, 28 January 2015

My Bestie


Hai , Hello , Anyeooonghaseyooo , Arigato usaimas .. kihkihkih >.< Assalamualaikum semua. eherm! Rindu saye tak ? ^_^ muahahhaa.. mesti lah rindu kan kan ? :P baik mngaku ==" Mengaku cepat !!! Rindu kan ? owloloooo I miss you too lah :P hahahah. * SS


Okok , memandangkan aku dah lama gila babi nda update ni blog , so today dengan baik hatinya aku meng'update blog yang dah lama terbiar ni... hahaa kesian :'( kihkihkih


Orait , Today I want to share about My 2 bestie yang memang baik gila , sporting , cantik , comel , terbaik dan paling penting mereka ni memang sekepala dengan waa... Seriously lah aku cakap .. Muahahhahaa!


Baiklah tanpa membuang masa , dengan segala hormatnya aku memperkenalkan kedua orang My Bestie Forever and ever ku ani yang paling ohsem di iskul .. hahahhahaa  ... Ni Dya Tarraaa >.<



                


Jeng Jeng Jeng ... haa .. nampak tak disitu ? kami memang rapat kan ... kihkihkih... kemana2 ja aku pegi , mesti yang 2 ekung ni ada  ,.. hahhahahaha ,, 2 ekung lagi tu ... nda bha... main2 saja :P
Gambar ni gambar lama -_- hehe... gambar waktu kami form 4 , So kira 2 tahun yang lalu lah ... :)


hehehhe.. Okok.. yang di tengah tu nama dia Shakila Amanda Ag Binting ..  haaa siap fullname lagi aku bagi .. kihkihkih.. Just panggil dia Kilah or Amanda..
Dan yang di hujung ( sebelah kiri ) tu nama dia Noor Fazirah Binti Matshallih.. Just call her Fafaz Narke .. hahahhaa inda bh... Fafaz ok :P


Orait , done perkenalkan nama dorang.. baru nama je keh ? ==" Tak payah nak happy sangat lah.. hahaa... Now , I want to share more detail about them .. but , mau mula dari siapa ah ? Kilah atau Fafaz ? mana kamu mau ? Cepat pilih... :P


Huhh Lambat ! Nda payah pilih.. biar aku ja pilihkan untuk kamu ...
Kihkihkih... Kita start dari Shakila Amanda dulu lah ye.. ;)



                                      
                                                 
Haa nampak tak disitu ? kecomelan nya memang terserlah right ? ^_^ hahahhaa .. Comel kan kilah ? 
Well .. kawan-kawan aku semua pun comel ;) kihkihkih.. Pic ni aku kebas dari profil pic dia di Wechat... Ssshhtttt ! Diam2x .. jangan kacitau dia ;P



Okok .. Lets start ..


Secara ringkas lah kan aku cakap ... dia ni orangnya pendiam kalau sama orang yang dia nda biasa lah... tapi kalau sama orang2x yang dia rapat , pearghhh ..... Dialah orang paling Sporting , kili-kili (Sama gila macam aku) , sempoi abis , banyak peminat ni .. haha..  dan paling best kalau mau share masalah sama dia ni.. sebab dia ni open ^_^ Thats why kalau aku ada masalah kah apa kah... aku suka share dengan dia... kihkihkih... sebab dia suka bagi nasihat & cadangan .. hehehe



Biodata ringkas pasal kilah :
*  Nama : Shakila Amanda Ag.Binting
*  Nickname : Kilah , Amanda , Bibie
*  Umur : 18 tahun
*  T.Tinggal : Kg Darat Benoni ( Depan Sk.Benoni )
*  Favret colour : Merah
*  Status : Single Maybe
*  Kartoon kegemaran : Spongebob
*  Tahap kegilaan ( kili2x ) : 100%
*  Tahap sporting : 200%


Eherm .. Kalau kamu mau tau , dia ni jadi classmate aku dari darjah 1 okeh ! Tapi , dulu2x aku nda rapat pun sama budak ni... sebab dia punya geng dulu2x semua yang ohsem2x bukan macam aku ni .. skema punya olang :P kahkahkah... *Skema lah sangat ... dan kami start rapat waktu form 4 ... dimana kami sama2x pindah aliran dari kelas IS ( aliran agama ) ke kelas Sains.. Haha.. Duduk sama2x.. tau dimana ? hahahhaa... Di meja paling belakang ok -_- .. huhh ...  then , dari sana lah kami mula rapat sampai lah sekarang... Dan dia duduk sebelah aku 2 tahun berturut2x di kelas  ( Waktu form 4 & 5 ) .. haha.. ^_^ Happy gilaa dapat friend sama ni budak ... kihkihkih..



Kilah ni kalau mau cakap friendly , hmmp nda juga ok... hahahha .. tapi kalau sama aku , memang friendly abiss :P ... hehhe ... Tapi memang cantik lah dia ni.. dari kecik okeh ! Kulit dia ? Putih nak mampos ..  biasa lah... Anak orang kaya kan.. haha.. rumah dia ? pearghhh Ohsem ! tapi yang sioknya dia ni... nda sombong bah... walaupun banyak duit , tapi dia nda suka cakap besar pasal duit2 ni.. hahhaha ... sama saja gituu kalau dengan dia.. ^_^ Dan kuat membelanja orang :P hahaha.. Thats why aku sayang budak ni .. muahahhahaa .. Just kiding lah bro.. >,<  Ohya one more thing that u must know about her is... hahahha... Dia ni suka lelaki kening tebal tau .. kihkihkih so , kepada semua lelaki yang ada hati yang mau try budak ni , pastikan anda mempunyai kening yang tebal terlebih dahulu ... :P mueheheheh



Hmppp apa lagi ye .. haha I think thats all about her..
Berminat ? haha ... add lah kawan saye ni at Wechat ... nah ( ID : Bee-bey ) ..
Haa Siap promot lagi aku :P kahkahkah..



Throwback Sebentar >.<


                           


                           


                           
                                                       (  THE END PART KILAH  )



Ok now , certa pasal sorang lagi bestie aku yang bernama Fafaz .. kihkihkih >.<



                               


                             


                             


Noor Fazirah a.k.a Fafaz gile narke... hahahhaha... Fafaz ni cantik + comel okeh ...hmmp dia ni pun sama.. pendiam punya olang ... tapi rasanya antara kilah dengan fafaz , Fafaz lebih pendiam -_- .. haha .. dia hanya akan mesra dengan orang2 tertentu sahaja.. Ulang sekali lagi ye ' Hanya orang2x tertentu sahaja ' .. hahaha ..  kalau orang yang dia nda biasa , hmmppppp jangan harap lah kamu dapat dengar suara dia  -_- HAHA mahal bh suara dia ni,.. mesti bayar RM10 dulu baru dia mau bcakap..
* Lah sangat... :P


Biodata ringkas pasal fafaz :
*  Nama : Noor Fazirah Binti Matshallih
*  Nickname : Fafaz , Pajiera , Ayang
*  Umur : 18 tahun
*  T.Tinggal : Kg. Langkawit
*  Favret colour : Merah
*  Status : Single
*  Artis kegemaran : Korea
*  Tahap kegilaan ( kili2x ) : 200%
*  Tahap sporting : 98%



Orait , bagi aku lah kan...
Fafaz ni dia memang lah cantik ... tapi sombong gile nak mampos .. hahaa .. iya laa... bayangkan , dari dulu sampai sekarang status dia still ' Single Single Single ' .. haaa .. mau tau kenapa jadi macam tuh , -_- sebab itu lah aku cakap... sombong tahap gilaaa ni anak.. kahkahkah... bagus2x ada orang mau bawa dia couple , dia reject mentah2x ok .. hahhahaa... aku tau ni , ni comfirm mau menunggu artis korea masuk meminang... muahhahahaha .. aku memang tabik sama orang yang akan berjaya merebut hati nya ani... ;p  mau try ? add lah dia at wechat .. Nah ( ID : Fafaz-ohseem )



Eherm! Kalau mau tau , Fafaz ni orangnya baik ok... nda luki ..  pastu sehati sejiwa sama aku... Banyak persamaan kami oh ... kihkihkih >.<  Tapi satu yang pasti .. dia ni sangat sangat sangatlah kili .. hahahhaa... suka kacau orang & kenakan orang... muahhahaha... Sampai lah ada satu masa tu dia kena ' Blacklist ' .. muahahhahaha... Kena 'Blacklist' Ok ! padan muka! mau menipu orang pun nda terre .. kan dah kena.. :p ..But But But , walaupun dia macam tu ,   I Love her soo much ok... b'coz what ? hmmp sebab... dia sentiasa ada time aku susah atau senang.... sama jua macam kilah...



Dorang selalu ada time aku sedih , gembira , blur , mood kili2x , bosan nak mampos , hahhahaa semua lah .... hmmp dorang lah tempat aku Curhat kalau aku ada problem ... pastu dorang juga lah tempat aku mau mintapuji , trip , manja2x , gedik2x , semua lah  .. hahahha , Thats why aku sayang dorang sangat sangat sangat ... seriously , bertuah dapat kawan macam dorg ni tau ;) Happy much k.. hehehe.. dan paling best pasal dorang , dorang ni paham aku... ;) Sekepala lah dikatekan .. kihkihkih >,<  Aku trust dorang 1000%  .. Haa sbb tu lah semua rahsia aku ada di tangan dorang  -_- hahaha.. Biar pecah di perut , jgan pecah di mulut ok ! muehehhee :p



Ok Done pasal Kilah & Fafaz .. kihkihkih.. 
Actually , ada lagi sorang bah tu Bestie aku.. nama dia ' Mummy Always Narke ' .. muahahhaha ;p Tapi memandangkan aku dah penat mau menaip... so , kita sambung di entry akan datang okeh... JengJengJeng... mesti kamu mau tau kan siapa kah dia manusia yang bernama ' Mummy Always Narke ' tuu... hahhahaha... kalau mau tau , tunggu lerr .. orangnya cantik tertarik kau memang deboom! Muahhahaha...


Before I chau, kita throwback dulu kejap waktu form 4  "D  (Zaman Jahiliah) -_-



                 


                 




Okok.. Thats all ..
Thanks for reading,... Kamsahamnedaaa ... See u Soon .. Gudbye .. ^_^




















Tuesday, 9 December 2014

My Throwback : Sambutan Hari Raya SMK BENONI 2014


Assalamualaikum warahmatullahi taala wabarakatu wahai sahabat2 ku sekalian ... yang ku cintai serta ku rindui selalu .. *peargghh ayat... haha... apa khabo bro ? sihat ke tidok ? hahaha.. kalau aku sih di sini , yah baik2 aja.... hahaha... Sorry *Rojak Language



Huhh .. penat gila aku ari ni .... dari pagi b'jalan... malar me'round dunia .. hahahhaa.. inda bah... actually , aku ni baru balik dari KK .. hehehee ... buat apa ? hahha .. shhh diam2 ! macam biasa lah... Shoping lerhh geng !! hehe... al maklum lah , orang excited kan ke sarawak kan kan , hehehe then sampai2 rumah je terus on Laptop nih ... auchh .. macam nda biasa kan ? ... wiwin bah inii .. hehhee .. ini karii lahh ! Okeh abaikan !


Haa ... ari ni dengan sukarelanya aku mau share about my throwback pada suatu ketika dahulu *lah sangat.. haha .. eh apakah? mengarut ! .. hmmp today , waa mau cer about ' Sambutan Hari Raya Aidilfitri SMK BENONI 2014 ' yang telah diadakan pada .............. Zzz lupa pula tarikhnya ... Sorry . hehe & bertempat di SMK BENONI PAPAR , SABAH ,.. haaa full detail lagi aku bagitau ... apa kau ? hehh



Oraitz ... we start with pictures lah keh .. eherm !! Mempersembahkan..............









ehermm eherm !!! pewwit .... siapa tuh ? tu tu yang disebelah aku tuh ? hahahhaa.... hemm sudah ku agak kamu akan tanya macam tu... wkwkwkw .... ahaaa ! kalau mau tau , ni lah meow aku .... hehehe... meow meow ... hmmmppp... rindu giler aku dengan budak nii... seriously T^T .. meow aku ni kan... comel sangat sangat sangat ... dah lah comeyy , bijaksana pula tuh.. untung tul siapa yang dapat dy nih... hahahhaaha ...  nama dy siapa eh ? .... haa ? nama ? .... haaa nama dy ialah .........
Aitz.. Mana boleh bagitau....  kalau mau tau sangat pasal my lovely meow nih , nantikan di entry akan datang... coming soon... hehehe... sorry geng... Bukan karit arhh ! jangan salah paham keh,...

                      


haaa ... ni lagi sorang... hehhee ... cantik kan ? hehh well ... kawan2 aku semua cantik2 belaka ...
hahaha ....dy ni kan ... tinggi gilerrrrrrrr !! haa ... memang tinggi lah .... pastu kurus kerempeng... heheeww.. jan marah ! dan paling penting , muka dy kan sebiji macam Mikha Tembayong ... haaa kenal kah Mikha Tembayong ??? eh ? ndakan nda kenal ehh ? itu bah.. pelakon senetron .. hahhaha ...

kalau tengok real , lagi sama .. hee


( Tuan Wiwin with meow-meow nya )  Haha  xD

meow oh meow ....meow oh meow...... meowwww where are you ? T^T .. ehh mana pula meow aku ni pergi ye ? .. meowwww,,,  meow aku bah... manaaa ???? huhuhhhx,,,


Hahhaa acaa je tuh... okeh now , aku mau cer pula pasal meow aku yang kedua .. haa .. terkezut ?
yupz Of course lah terkezut kan kan  ? hehehw..


Actually , aku ada 2 meow ... sekong tu memang meow aku.... yang sekong lagi tuh , meow yang aku jumpa kat tepi jalan ... hahahhahaa :3 nda bherr... main2 sahaje ... xD , hehe... Okeh2 , straight to the point... ehermm ... meow aku yang comey *lah sangat , yang ada dekat belakang sekali tuh , nama dy ' Meow Endut ' from Afrika Selatan.. hahahhaha ... dy ni selalu bergaduh dengan meow yang pakai baju biru tu.... hmmpp... setiap malam mesti 2 ekong kucing nih memekak , aih aku mau tidur pun susah ohhh ... hemmm... hahaha .. tapi apa2 pun , aku tetap sayang dengan kedua2 meow aku nih... heheh .. Ok tu je .. baii ! hahaa










Haa... yang ni pula..... nama dy tettttt .... .. hahahhaa .... Dy ni kan ....... hmmmppp boleh dikatakan very very ' poyo plus narke plus senget ' .. hahhahaha ... nda bha nda bha , Just kiding... hehehe .... actually dy ni good boy , .. hmmp machoo gituh .. hehehhe... tapi kuat menyaya .. menyaya means suka menyakat orang .. haa.. tu kalau dalam brunei language lah.. heehhh ... Ok2 kalau mau tau lebih lanjut tentang dy ni , nantikan di entry akan datang.... tunggu tauu !! *peace











hemmm ? ada lagi sorang ?
 .. ahaa .. you guys , kalau mau tau . ni lah dy ' Si pembuli tegar ' aku .. hahahhaa ...Betul !! Seriously lah aku bilang ...ehehhh.... hmmp mungkin kamu pikir aku tipu sebab dalam pic di atas tu nampak macam mesra ... hmmppp nampak je macam mesra , tapi hakikatnya ... setiap hari bergaduh .. haaa !!! macam anjing & kucing... hahhaha kunun .... Ok2 stop talking about him.. later sambung... to be continued... hihi

* * * * *


hemmmmm that's all ...
Sikit ja kan ? huhhh ... apa boleh buat T^T ... sebenarnya banyak lagi bah tu.. hmmp tapi ni je yang ada tempat aku.. so , ni je lah yang dapat di share...  huhuhhh ... agak sedih di situ ye...



* * * * *


Okeh2 now , aku mau cer tentang kemeriahan time Sambutan tu pula... hehehe...
Orait , first aku mau cakap , ' Sambutan Hari Raya SMK BENONI 2014 ' ni really really Awesome !! auuchhh ... hahahhaa ... betul  ! aku nda tipu mah .... hehe.. Memang meriah .. tapi sayangnya ... kedua2 bestie aku nda hadir time sambutan tuh .. huhuhhh ... agak kecewa di situ ! .. kalau ada dorang , mesti lagi best.... hmmmp... but nda apa , hidup mesti diteruskan... uisehhh ! hahaha
yang bestnya time sambutan ni... kami punya tempat special .... *special lah sangat.. hahaa... that's why aku cakap special ? hemmp.... sebab nya , kami punya tempat jamuan lain daripada kelas lain... kelas2 tingkatan 5 yang lain semua di luar .. tapi kelas kami ( 5 Sains & 5 IS ) saje yang ditempatkan di dalam bilik guru lama bersama Tingkatan 6 ( KPU ) & guru2 sekalian... hahaha...
Boleh dikira special juga lah kan kan ? hahaha... perasan lebih ! *tangan ke bahu mata ke atas* 




Heheheh... Oraitz , cer pasal menu2 yang ade pula.... Haaa yang ni yang aku tunggu2 nih... hahahaha... okeh2 , tanpa membuang masa ,, menu2 yang ada seriously banyak gilaa.... Sangat ! hehehe... antara menu yang aku ingat ... hemmp of course ' Sup Ketam ' yang dibuat khas oleh Daus Poyo .... hahaaa... Who Daus Poyo ? hmmp nda kenal ??? keh3 , never mind ! entri akan datang aku kenalkan keh.. hehehehe .. oraitz sambung , menu seterusnya adalah ... mee goreng ... nyummy ! heheh... yang bawa mee goreng ni of course lah ' My Meow Endut ' & ' Abang Zul ' ... abang zul kunun... hhahahah ... xD hmmp apa lagi yahh ? Lupa sudah bah... tapi2 yang pasti , memang semua sedap lah.. hehehe ... KPU punya menu lagi special sebab dorang bawa Sate ... hmmp jelous keh jelous ..


Okeyyy That's all for today...
hehehe ... Thanks for reading... Kamsahamnidaa !  Ok'baii
Jangan lupa follow keh... hehe