Saturday, 7 February 2015

ZERO JUARA MLM 2014

Hola ! Hai .. Helloooo ! Anyeongghaseyooo .. Arigato usaimas .. ^_^ Kamsahamneda ! Saranghae .. Kihkihkih >,<

* Amboii... punya main ceria aku hari ni ye.. muahahhahaa.. hari ni je ke ? Ops ! Pembetulan ! Aku setiap hari pun ceria Okeh ! muehehe..


Ok ok ok .. Straight to the point.. hehehew ..
Actually I'm really HAPPY now ... aku  Happy + excited + terharu + bangga = semua nya lah ^_^ hahhaa... Of course lah waa happy gila sekarang ni.. Sebab apa ? hmmp..  sebab..... 'ZERO' a.k.a my favret team in Maharaja Lawak Mega 2014 telah pun dinobatkan menjadi JUARA MLM pada tahun ini.... yahuuu ! nampak tak disitu ?



( Jeng Jeng Jeng... Haa ni lah dia Kumpulan ZERO )
PANTANG MUNDUR KECUALI OPERASI



Haa... Siapa sangka peserta dari Hotseat ni boleh jadi Juara ?
ni lah yang dinamakan ' Rezeki ' .. Syukur alhamdullillah.. tahun ni rezeki dorang menang... hehehe.. ya loo.. biasanya orang semenanjung ja yang selalu menang kan kan... tapi tahun ni.. Kemenangan berpihak kepada Sabah .. ^_^ muahahaha.. Bangga weh !
# Proud to be Sabahan  >.<  hihihi..


Apa2x pun.. Zero ni actually memang berbakat .. dari awal dorang tampil pun aku dah nampak dorang ni memang ada potensi untuk menang ;) hehe.. that's why aku Fans gila dengan dorang ni.. Sejak dari 'Raja Lawak Musim ke-6' lagi .. But , dulu dorang tak da lah menyerlah sangat... Sebab time tu 'SHIRO' lebih menyerlah kut.. huhuh.. ya lah kan ! kalau tak , takkan lah ZERO naib juara je .


But But But , di samping kegembiraan ini... ada juga yang tak puas hati dengan Kejayaan ZERO .. hmmp.. Biasa lah kan... MANUSIA... Dimana2x memang ada perasaan 'CEMBURU' dan 'TAK PUAS HATI' tu... aihh.. Lumrah weh.. mau cakap apa... yang penting.... kita tau yang ZERO tu memang LAYAK menang sebab Bakat..... bukan menang sebab KESIHAN ! NO ! Betulkan STATEMENT tu ye ... !!


ok sambung... hehe sorry2x emosi pulak aku pagi2x ni.. haha



Orait.. now , mau share sikit biodata ahli kumpulan 'ZERO' ni..



BIODATA KUMPULAN ZERO MAHARAJA LAWAK MEGA 2014 (MLM 2014)
Peserta pertama: SYAIFUL
Nama Sebenar : Mohd Syaiful Bin Doli Sharif
Asal :Kudat, Sabah
Umur :27 tahun
Bakat selain melawak : Menyanyi, berlakon, aksi, bermain alat muzik
Kerjaya :Buruh kasar, nelayan

Peserta kedua: SHARIF
Nama Sebenar : Sharif Kadir Bin Doli Sharif
Asal :Kudat, Sabah
Umur :25 tahun
Bakat selain melawak : Menyanyi, berlakon, aksi, bermain alat muzik
Kerjaya :Buruh kasar, nelayan
* Syaiful diberitakan akan menamatkan zaman bujangnya selepas tamat Maharaja Lawak Mega 2014 (MLM 2014) dan akan berkahwin dengan gadis pilihan hatinya pada pertengahan bulan Februari 2015. 

Peserta ke-3: ATU
Nama Sebenar : Sharid Kunal Bin Doli Sharif
Asal :Kudat, Sabah
Umur :23 tahun
Bakat selain melawak : Menyanyi, berlakon, aksi, bermain alat muzik
Kerjaya :Buruh kasar, nelayan


11 FAKTA KUMPULAN ZERO YANG MUNGKIN ANDA TIDAK TAHU :-
1. Mereka sudah ketiadaan bapa dan tanggungjawab ketua keluarga , dipikul oleh 3 adik beradik ini.
2. Pekerjaan mereka bertiga sebelum bergelar pelawak ialah nelayan dan buruh kasar.
3. Arwah bapa mereka cacat penglihatan namun dapat membesarkan mereka - perkara ini sekaligus membakar semangat mereka untuk mengubah nasib keluarga.
4. Syaiful berhenti belajar ketika Tingkatan Satu sahaja bagi membantu menyara kehidupan keluarga.
5. Ketiga beradik ini mahir dalam ilmu mempertahankan diri iaitu Silat Gerak Kilat sejak kecil - diajar oleh arwah bapa mereka.
6. Daripada silat itu juga , mereka handal melakukan aksi akrobatik.
7. Mereka mengakui bergaduh ketika mengeluarkan idea untuk dipersembahkan di pentas MLM demi mendapatkan idea yang terbaik.
8. Syaiful , Kadir dan Kunal berasal daripada suku kaum Bajau Simunul.
9. Nama kumpulan Zero itu dicerminkan melalui kehidupan mereka yang disifatkan serba kosong.
10. Syaiful yang terkenal dengan nama gelaran Melati akan menamatkan zaman bujangnya pada pertengahan Februari ini.
11. Mereka mahu gunakan wang kemenangan untuk membawa orang tua menjejakkan kaki ke tanah suci Mekah.



Sedih weh ! T^T
hmmp,.. apa lagi bila tengok persembahan kedua dorang semalam... really touching ok... Fazura & Taufiq Batisah pun sedih je semalam... persembahan yang penuh penghayatan.. dan penuh moral.. I love it ! Its really nice dear... Good Job and congrats ^_^ Hope lepas ni kamu akan lebih berjaya lagi.. amin... hehehe.. *Emosi gila aku der*


kihkihkih.. I think thats all..
Kejayaan ZERO secara automatik membuatkan warga Sabah semua bangga dengan ZERO ! hehehe... ZERO MY HERO ! Chayoooooo.. Pantang mundur kecuali Operasi ! ^_^



Before chau , Jom Throwback jap..


Hahaha.. ni memang lawak time ni !

Hey biawak baik .. Hey biawak baik... Muahahhaa.. Terbaik !

KRU SABAH ! kihkihkih.. >.<



















No comments :

Post a Comment