Monday, 8 December 2014

MAHARAJA LAWAK MEGA 2014



Hai Hai .. Helloo anyunghaseyoo ... hehehe ... Jumpa lagi kita yaw ! *peace
Okeh , ari ni tetiba pula mood rajin aku mau cer about ' Maharaja Lawak Mega 2014 ' ni ... 
hahaa .. jangan banyak cakap jom layan !







Keh , First of all , i want to tell that i really love to see ' MLM 2014 ' ni .. hehe seriously lah aku bilang..  why ? hahahh Of course lah sebab Best ! Best gilerr ... especially time group2 yang lawak buat persembahan such as Sepahtu , Virus , Zero & others .. hahahhaa , masa tu lah aku macam orang gila , ketawa nda tentu arah ... hahaha LOL ! Okeh Lupakan !!


Hmmpp Ahaa .. cakap pasal group2 dalam MLM 2014 ni , actually ada 14 group dan 1 peserta solo .. ahakss .. yupz 1 peserta solo keh.... huhaiii sape dyoo ? haaaa... kalau mau tau sangat , baca lah entri ni sampai habiss !! Sampaii habis tauu !! eheheh


Baiklah , tanpa membuang masa ,
haa ni lah dy peserta2 MLM 2014 pada tahun nii ...


kumpulan mlm 2014


                Peserta Solo / Kumpulan

                 Tambahan Anggota/ Nama Ahli             
ShiroAjak & Shahrol
BoceyAcey, Fard & Abam
Nabil( SOLO )
SYJSyuk, Yassin & Jihan
SepahtuJep, Shuib & Ilya (Senario)
VirusTauke, Yus dan Zizan Razak
ComeySuhaimi Yusof dan Rophie
JalorAlong Cham, Rahim dan Joey
SayotZam, Filzah dan One
KepohIzu, Pian dan Kamal


haa... yang ni senarai peserta yang memang confirm masuk dalam MLM 2014 nii ...

*Manakala yang bawah ni pula 5 group Kerusi Panas ( HotSeat ) yang layak masuk ke Maharaja Lawak Mega 2014 ni ... yeahhh Tahniah2 xD


peserta kerusi panas mlm 2014

             Peserta / Kumpulan                                                   Nama Ahli                                          
EkzosJon LNJ, Raja Azri & Lie
SamuraiArin, Man & Acong
ZeroSahrif, Syaiful & Sharif
WalaLopz & Wan
ShakeAmir, Bell Ngasri & Haszmi


Jeng Jeng Jeng ...


Okeh now , dengan baik hatinya aku mau cer tentang group or peserta2 yang aku minat dalam MLM ni... hmmp siapa arhhh kamu rasa ???


Virus ? Jalor ? Shiro ? Sepahtu ? Zero ? Wala ? Bocey ? Nabil ? Ekzos ?

Haaa semua tu lah .. haa ??? yang mana satu ni ?  masih  nda paham2 lagi ke bro ??? huhh ,,, yang tu lah ...  nama2 yang baru ja kamu sebut tuu ... haa  ... hehehehahhahaha ... apakah ? *Loya buruk kejap xP


yaw ! for your information ,
Sekarang ni sudah masuk minggu ke 5 .. ehemm .. so , bermakna untuk minggu pertama , kedua , ketiga  & keempat tu , sudah semestinya ada penyingkiran  .. kan kan kan kan ?
huhh takowt nyaaa !!! siapa nung ? bagitau bah !   Hahhaa...  Lek bah Lek !! aku bagitau jua tuu... 

hehehe okeh.. straight to the point ,

Pada minggu pertama peserta yang tersingkir ada 2 tau ...Seriously ? yupz !! huhh ... agak pelik di situ ... why ? why ? hmmppp ... yoo laa ... kebiasaannya kan , for first week , ndada penyingkiran ... hmmppp . but for this year , ada pula.. bukan setakat 1 group yang tersingkir , tapi ni dah over ni... sampai 2 keh... hmmp agak sedih disitu group yang tersingkir adalah ' Kepoh & Sayot ' ..
hehe... actually aku nda minat pun bah sama kedua2 group ni... hahaha .. seriously memang nda lawak ... hmmp tapi keperimanusiaanku ini masih menebal .. *uisehh ini karii lahh ! hahaha
.... tapi nda apa bah , kami faham tu ... dorang masih baru lagi ... so , masih belum mampu bersaing dengan pelawak2 yang memang sudah terkenal dengan kehandalan mereka masing2 .. *peargh ayat ku ari ani power2 ehh ..  hahahaha xD tapi pada minggu pertama ni memang semua peserta buat persembahan dengan cukup hebat yerr ... hahaa al maklum lah , tema bebas kan.. ahakks


Okeh abis citer pasal minggu pertama ..

Now aku mau cer pasal group yang keluar pada minggu kedua pula... hmmppp
... hahahhaha actually takdoo pun peserta yang tersingkir pada minggu kedua ..hehehe tu je .. Ok'baii


aihh macam tu je ? hahahhahaa... penat mau taip bah.. paham2 lerr... hehehe

Okeh skip terus ke minggu ketiga ,
Haaa minggu ketiga ni tema nya susah sikit .. hmmppp kenapa ? sebab tema minggu ketiga ni ' Retro ' .. ye RETRO !! .. huhhx susah geng !! Buktinya banyak group2 yang TOP such as Virus , Shiro , Jalor , Wala & many more amat  mengecewakan... hmmpp Hampeh nya urang .. err ..
agak sedih yaw di situ !! huhuhh T^T But But still ada 1 group ni yang setiap minggu " ada konsisten nya " hahaa ... tu kata Taufik Batisah lah !! hahhaha katanyeee ... But memang betul pun ... sangat betul ! hehehe ... memang aku minat giler lah dengan group yang satu nii ... Awesome !! seriously ..
group yang mana bah ni arh ? haa tu lah kamu ndatau .. ni confirm nda tengok MLM ni kan kan ?
Ops keluar tajuk .. bukannya kita cer pasal group yang tersingkir kah ? hahaa jauh melencong pula kan.. sorry .hehhe ... okeh2 , group yang tersingkir pada minggu ketiga ni ialah Samurai.. hmmppp malas lah mau cer pasal samurai ni... nda berapa minat bah,.. hehe


hee.. Okeh now mau cer tentang minggu keempat pula , minggu keempat A.K.A yang terbaru ni.. hehh .. keh minggu keempat ni temanya ialah ... jeng jeng jeng ~ PARODY ... haa ... yang ni pun susah juga tau .. hmmpp ..nampak macam senang jerr tapi actually banyak punchline yang nda menjadi ... huhuhhh .. agak kecewa ! hmmp


Ok now , aku mau cer about my lovely team pulak .. auuchh ! hahahhaa


Oraitz ... Group paling aku suka d MLM ni adalah ZERO .. hehehe ... sebab First , Zero ni orang sabah.. hehehe wakil dari sabah lah dikatakan.... Bangga yaw !! hahahahha
hmmp Wala pun aku minat juga tapi memandangkan recently wala ni semakin lama semakin nda lucu .. huhhh sedih geng T^T but still minat juga lah dengan  wala ni... hehehe ...
Okeh kembali kepada Zero , hmmp Zero ni boleh dicakap kumpulan adik beradik yang bersemangat lah orang bilang... hahaha... " Pantang Mundur kecuali Operasi " .. yess ini lah tackline dorang.. hahaa... tackline ? sukatie aku lah bah err... ok next , sebab aku minat zero ni adalah disebabkan prestasi dorang semakin lama semakin lawak... heheh .. and you guess what ? hahhahaha.... baru2 ni dorang dapat ' 4 Setengah Bintang ' kehh.... whaaaaa amat membanggakan !! nda pernah lagi kumpulan2 lain dapat setinggi itu ... hehhehe ... Congratulation darling .. hmmp but2 , jangan terlalu membangga sangat ye ! sebab nanti Allah tarik balik kelebihan yang ada tu , hah kita juga yang merana nanti ... hehhee.. apa2 pun , aku doakan agar zero ni boleh masuk Final sebab dorang ada bakat bah.... Cayaaa lah !! Gud luck !! hehe


Ohya , before I forget , group yang setiap minggu ' ada konsistennya ' tu actually group ZERO .. hehehe *peace .. Ok tu je..

Ok next , Group kedua yang aku minat dalam MLM 2014 adalah Sepahtu ... hehehe
yang ni pun Best ... setiap minggu pun best ... sama hebat macam Zero... paling aku minat dalam group ni JEP .. heheh hensem bah .. peargghh sampat lagi eh... hahhaa macam nda biasa kan?
huhaii ... tapi group ni memang TOP lah kan di Malaysia .. so malas mau cer panjang2 ... hahha that's all about Sepahtu ..


Orait , sambung ..
Group seterusnya yang aku minat adalah Bocey ... haha .. bocey ni yang mana satu ahh ?
haa ? ndakan nda tau ehh ..hahhhaa senang aje mau cam dorang nii.. hahaa ... Bocey ni ada 3 orang .. 2 orang kurus kering macam cicak kubing & 1 orang lagi sangat Comeyy... haaa .. hahahhaahahhaa... Comeyy sangat kumpulan ni... Love much ! hehehe .. Ok itu sahaje ye ...


Group lain yang aku minat adalah , Shiro , Ekzos , Jalor & Virus .. Virus ? hmmmpp... seriously aku minat sangat sangat sangat dengan Virus ni ... tapi memandangkan recently prestasi dorang makin lama makin down .. so , perasaan minat aku dengan group ni agak pudar sedikit... huhhh ... sedih actually T^T .. keh never mind never mind .. maybe next week dorang buat dengan baik .. kan kan ? hehehehe siapa sangka ? .... hahahaha & satu lagi peserta yang aku minat dalam MLM 2014 ni adalah ....... tarrraaa ... haaa satu2 nya peserta solo di MLM 2014 iaitu nabil ... hehehehhe xD


Huhhh penatnya tangan dari tadi menaip...
hahaa.. ok lah ... chau dulu... jangan lupa saksikan Maharaja Lawak Mega 2014 minggu ke lima ari jumaat ni keh... baiii ... Assalamualaikum...

Thanks for reading .. 








No comments :

Post a Comment